woensdag 6 mei 2009

Een woning snel en makkelijk verkopen door nieuw systeem

Een nieuwe manier van snel een huis verkopen is geïntroduceerd door een Limburgse makelaar. Het doel van het systeem is een woning verkopen in 1 week. Het is geen tikfout, de woning moet verkocht worden in 1 week.

De eerste reactie is meestal scepsis. Want hoe kan zoiets? Het geheim zou hem liggen in betere marketing. De verklaring komt uit de mond van de bedenkers; de Topmakelaars. Maar is dat ook wel zo? Marketing kan toch niet het enige zijn waar alles om draait bij woningverkoop? Is het echt alleen maar te doen om het vinden van de juiste kopers?

Het heeft er alle schijn van. Schijnbaar zijn 80% van de woningen binnen een week verkocht met dit systeem. Een aantal media hebben er reeds over geschreven. Maar hoe is het in vredesnaam mogelijk dat er tientallen mensen bij een Open Huis komen in plaats van het gebruikelijke \'binnendruppelen\' van kijkers?

Volgens de Topmakelaars draait alles om demografische marketing. Om demografische marketing te verklaren zeggen ze dat ze een doelgroep vinden die de woning zou kunnen kopen en daar alle marketing op richten. De meest waarschijnlijke doelgroep krijgen de woning zo te zien. Daarnaast wordt alle promotie gericht op 1 weekend. Op die wijze wordt alle aandacht dus geleid richting 1 evenement.

Dat dit systeem \'geboren\' wordt in de huidige markt is natuurlijk geen toeval. Toen de markt nog soepel liep was het voor makelaars niet nodig om bijzonder creatief te zijn bij hun marketing. Nu woningprijzen dalen als een baksteen moeten ze wel. De bezichtigingen en biedingen nemen snel af. De economie heeft toch een flinke schok teweeg gebracht in woningenland en makelaars zijn één van de eerste beroepsgroepen die daar last van krijgen. Ook de branche organisaties hebben geen flauw idee wat te doen en hoe een en ander aan te pakken.

Ieder heeft zo zijn eigen manier om hiermee om te gaan. Uiteindelijk komt het neer op creativiteit in de marketing van een huis. In de markt van nu is het zo goed als onmogelijk om een woning nog binnen afzienbare tijd te verkopen op de gewone manier.

Als je meer te weten wilt komen over een huis snel verkopen, kijk op www.topmakelaars.com

Geen opmerkingen:

Een reactie posten